About my blog

In this project we will reverse engineer a mystical part of the saxophone: the mouthpiece. Focused on optimizing the acoustic properties, this includes making CT-scans, parametric modeling and high-grade metal printing. You will autonomously contact several experts and well known (jazz)musicians. Experience with reed or woodwind instruments is preferred! (Expert: Zjenja Doubrovski)

Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Nylon SLS print

Naast de 11 verschillende mondstukvarianten hebben we ook
het originele Meyer mondstuk in Nylon geprint. Dit hebben we door een SLS 3D
printer laten doen. SLS staat voor Selective Laser Sintering, hiermee wordt met
behulp van een laser laag na laag een poeder gesmolten tot een vast product.

 Dit hebben wij niet zozeer gedaan om te kijken wat dit materiaal bijdraagt aan het geluid van het mondstuk, maar meer om te kijken of er een goedkope manier is om
een mondstuk te kunnen printen. Want SLS printen is relatief goedkoop. Want het
mondstuk dat wij hebben laten printen kost ongeveer 20 euro. 

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft