About my blog

In this project we will reverse engineer a mystical part of the saxophone: the mouthpiece. Focused on optimizing the acoustic properties, this includes making CT-scans, parametric modeling and high-grade metal printing. You will autonomously contact several experts and well known (jazz)musicians. Experience with reed or woodwind instruments is preferred! (Expert: Zjenja Doubrovski)

Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Patenten

Het idee was om patenten met betrekking tot de binnenvorm
van saxofoonmondstukken in kaart te brengen. Dit soort patenten zijn er wel,
maar omdat mondstukken geen producten zijn die in massaproductie gemaakt worden
gaat het vooral over individuen. Bijvoorbeeld het houten mondstuk van Francois
Louis heeft een patent, als iemand zo’n mondstuk wil verkopen dan heet dat ook
een Francois Louis mondstuk.

Veel mondstukken worden deels machinaal en deels
handmatig gemaakt, dus het handmatige deel is altijd uniek. Patenten hebben dan
dus niet een grote invloed om het produceren van mondstukken.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft