About my blog

In this project we will reverse engineer a mystical part of the saxophone: the mouthpiece. Focused on optimizing the acoustic properties, this includes making CT-scans, parametric modeling and high-grade metal printing. You will autonomously contact several experts and well known (jazz)musicians. Experience with reed or woodwind instruments is preferred! (Expert: Zjenja Doubrovski)

Categories

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Van computer naar model

 

We hebben van de doorsneden van het Meyer mondstuk, die we
verkregen hebben uit de CT-scan, een 3D model gemaakt. Omdat de totale scan een
geheugen van 22 GB in nam was het niet mogelijk hiermee fatsoenlijk te werken. Daarom
hebben niet alle doorsneden gebruikt voor het 3D model.

 

Het model is geprint door een objet printer dat voor
materiaal een soort plastic epoxy gebruikt. Het materiaal wordt verkocht onder
de naam “Veroblue”. 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft